Huncutok

Sün

Katica

Gesztenye

Manó

Hírek

Az ÓVODA ZÁRVA

Szaniszló Sándor 2020. március 13-án a kerületi Operatív Tanáccsal egyeztetve, elrendelte a kerületi óvodák és bölcsődék bezárását március 16., hétfőtől. A döntés határozatlan ideig, visszavonásig érvényes.

Kérjük figyeljétek az óvoda online felületeit, a kerületi és esetlegesen a kormányzati tájékoztatótak. A zárással kapcsolatos információkat - ebédlemondás, személyes holmik, esetleges ügyelet (ha lesz) - a fenntartó tájékoztatása után tudunk adni. Kérjük legyetek türemmel!!!

Étlap április 20-tól 24-ig

2020. április 9.

Étlap április 13-tól 17-ig

2020. március 20. Étkezés a zárás idején

Azoknak a gyerekeknek, akiknek a gondviselői kérik a zárás ideje alatt is az étkezést az önkormányzat házhoz szállítással szeretné megoldani a gyermekek ellátását. Kérjük  mától (2020. március 20.) március 23. 9óráig a pedagógusoknak, későbbiekben pedig az óvoda email címére (bp18@pitypangovoda.hu)  jelezzék felmerülő igényüket - gyermekük nevének, csoportjának, étkezés típusának (normál, vagy diétás) illetve a szállítási címének megadásával.

2020. március 15. Szülői tájékoztató levél

2020. március 14

Kedves Pitypangos szülők!
Mint az várható volt újabb részletek születtek a kerületi óvodák bezárásával kapcsolatban.

Fenntartói tájékoztató alapján: "A vészhelyzet fennállásának ideje alatti eljárásrend" szerint hétfőn azaz március 16-án ügyeleti nap lesz óvodánkban. Kizárólag azokat a gyermekeket fogadja az intézmény, akiknek ellátása elháríthatatlan akadályba ütközik.

Mai információ szerint hétfőn nyitva leszünk, hogy azoknak a gyermekeknek a szülei, akiknek napközben szükséges munkáltatójukkal egyeztetni a kialakult helyzetről ezt nyugodtan megtehessék. Kérjük, hogy a helyzetre való tekintettel csak azok a kisgyermekek jöjjenek óvodába, akiknek napközbeni ellátásuk nem biztosított!
Teveink szerint ezen a napon  lehetőségük lesz bejönni -16 óráig! - a gyermekeik személyes dolgaiért, egyúttal szíveskedjenek hazavinni a téli kabátokat, udvari ruhákat, nem használt váltó ruhákat.


Vigyázzatok magatokra és egymásra!

 

Mindannyian egészséges, biztonságos környezetben neveljük gyermekeinket, védő és óvó szeretetünk mellett most az is fontos, hogy a napi hivatalos tájékoztatókat, utasításokat is figyeljük. Ebben szeretnénk segíteni azzal, hogy innen is elérhetővé tesszük a hivatalos tájékoztató oldalt, illetve innen tölthettek le további közleményeket is.

Vigyázzatok magatokra, vigyázzunk egymásra!

Hivatalos tájékoztató portál:
https://koronavirus.gov.hu/

Megelőzéshez:
https://koronavirus.gov.hu/megelozes

Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatója - hasznos linkekkel

Miért is nem lesz óvodai ellátás? 2020. március 14.

Vigyázzunk nagyszüleinkre is!

 

Miért is nem lesz óvodai ellátás? 2020. március 14.

Forrás: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/lehetoleg-az-ovodasok-maradjanak-otthon-az-ovodabezarasrol-az-onkormanyzatok-donthetnek

Az önkormányzatok helyben dönthetnek az óvodák nyitva tartásáról, működéséről; az erről szóló kormányrendelet még szombaton megjelenik - jelentette be Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján.

Maruzsa Zoltán közölte: lehetőleg az óvodáskorú gyermekek is maradjanak otthon, felügyeletüket kis csoportokban a szülők és a szomszédok bevonásával javasolják megoldani. Fontos, hogy a szülők most ne a nagyszülőkre bízzák a gyermekeket, hiszen a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb.

Az óvodákban is lehetőséget kell biztosítani azoknak a gyerekeknek a fogadására, akiknek elhelyezéséről szüleik nem tudnak gondoskodni. Közlése szerint a kabinet azt ajánlja az önkormányzatoknak, hogy ahol megoldható, otthon, kis csoportokban oldják meg a gyerekek felügyeletét, ahol nem, ott pedig a nyári ügyeleti rendhez hasonló megoldást alkalmazzanak az önkormányzatok, de szeretnék, ha ez nem lenne tömeges.

2020-03-13