Huncutok

Sün

Katica

Gesztenye

Manó

Hírek

Kötelező testhőmérséklet mérés és az óvodában való tartózkodás szabályai 2020. október 1-től

Tisztelt Szülők!

A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX.18.) Kormány rendelet értelmében a köznevelési intézményekben 2020. október 1.-től kötelező a foglalkoztatottak és a gyermekek, tanulók testhőmérsékletének mérése érkezéskor.

Testhőmérséklet mérés:

  • A foglalkoztatott csak akkor léphet be az intézménybe, ha az érkezéskor mért testhőmérséklete nem haladja meg az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket (37,8 °C).
  • Kiskorú tanuló, illetve gyermek esetén, ha hőmérséklete elérte a 37,8 °C - újramérés szükséges. Amennyiben az ismételt mérés alapján is eléri vagy meghaladja ezt az értéket, akkor a gyermek nem tartózkodhat közösségben, a szülő keresse meg a gyermek házi vagy gyermekorvosát. Ezt követően a gyermekorvos utasítása szerint járjanak el.
  • Napközben kialakuló betegség esetén, 37,8 °C vagy meghaladó érték esetén, a gyermeket többi gyermektől el kell különíteni és erről a szülőt vagy a törvényes képviselőt haladéktalanul tájékoztatni kell. A gyermek az óvodába kizárólag orvosi igazolással térhet vissza.

Mérési pontok kialakítása az óvodákban:

  • A zsúfoltság elkerülése érdekében az intézménybe érkezéskor a csoportszobák előtti gyermeköltözőkben, a csoportszobába belépés előtt mérjük a gyermekek hőmérsékletét!

Az óvodában tartózkodás szabályai:

  • Az intézmény területén az ott foglalkoztatott személy, a gyermek és a gyermeket kísérő nagykorú személy tartózkodhat.
  • Kérjük a zsúfoltság elkerülése érdekében, és a megfelelő védőtávolság betarthatósága miatt, hogy a gyermeköltözőkben óvodába érkezésekor és a gyermek hazavitelekor csak a szükséges ideig tartózkodjanak.
  • A gyermeket kísérő egy fő nagykorú személy csak maszkban léphet be az intézménybe, a testhőmérséklet mérési pontig.

Kézfertőtlenítés:

  • Az intézmények bejáratánál kialakított kézfertőtlenítési pontok használatára ezúton hívom fel az intézménybe lépő szülők figyelmét!
  • A csoportszobába lépés előtt, a gyermekek a gyermekmosdóban biztosított szappanos kézmosással fertőtlenítsék a kezüket.
  • A személyi higiéné szokásainak kialakítása, megtanítása közös felelősségünk, ezért a gyermekeket tanítsuk közösen a köhögési etikett, mosdóhasználat, kézfertőtlenítés/ kézmosás helyes szabályainak elsajátíttatására. A korosztálynak megfelelő minta adás, segítségnyújtás, a megfelelő tájékoztatás segíti ezt a folyamatot.

Együttműködésüket köszönjük!!!

Kékesi Szilvia

BP18 Egyesített Óvoda

Intézményvezető

 

2020-09-30