Huncutok

Sün

Katica

Gesztenye

Manó

Jelentkezés 2020/21

A felvételi eljárás eredménye innen letölthető

A 159/2020 (IV.29) számú Polgármesteri Határozat rendelkezik a 2020/2021. nevelési évben az önkormányzati fenntartású óvodákban engedélyezett csoport-, illetve gyermeklétszámokról.

Ennek értelmében a Pitypang Óvodában az engedélyezett csoportszám az eddigi 6 csoportról 5 csoportra csökkent.

Óvodánkban az eddigiek során már felvételt nyert gyermekek létszáma, illetve az engedélyezett csoportszám alapján jelenleg nem maradt üres férőhely, így pillanatnyilag nincs lehetőség évközis, vagyis 2020. augusztus 31. után a 3. életévét betöltő gyermekek felvételére. Mindez a felvételi előjegyzésbe bekerült gyermekekre is igaz.

 

Amennyiben évközis gyermeküket a Pitypang Óvodába szeretnék beíratni, szeptember 1. után érdeklődhetnek az óvoda e-mail címén (bp18@pitypangovoda.hu)  a ténylegesen óvodát kezdő gyermekek létszáma alapján esetlegesen felszabadult férőhelyekről.

 

 

Kedves érdeklődő szülők!

A rendkívüli helyzetre való tekintettel idén elektronikus úton lehet óvodánkba jelentkezni. Az óvodai jelentkezésekről szóló hivatalos Hirdetmény, tájékoztató a www.bp18.hu oldalon érhető el.

Néhány fontos információ azoknak, akik a Pitypang Óvodába szeretnék íratni gyermeküket

A jelentkezéshez szükséges a Szándéknyilatkozat beküldése, melyet a bp18.hu oldalról is letölthetnek.  Ezt a nyilatkozatot minden gondviselőnek ki kell tölteni és aláírva, szkennelve elküldeni a bp18@pitypangovoda.hu címre, akinek a gyermeke – lakcímkártyán szereplő állandó lakhely szerint - nem az óvoda körzetében lakik.

A szándéknyilatkozat elküldésekor kérjük, hogy a levél tárgyának a „jelentkezés_gyermek vezetékneve” címet adják. A szándéknyilatkozatban kérjük, jelezzék felvételi kérelmük indoklását is!

A Pitypang Óvoda körzetébe lakó gyermekek (lakcímkártyán szereplő állandó lakhely szerint) óvodánkba automatikusan felvételre kerülnek, az Oktatási Hivatal adatbázisa alapján. A szülőnek további teendője nincs!

HATÁRIDŐK

2020. április 17-ig

  • Szándéknyilatkozatok, illetve egyéb kérelmek, értesítések benyújtása.
  • Szakértői véleménnyel rendelkező gyermekek jelentkezése szándéknyilatkozattal a kijelölt intézménybe.
  • Körzetes óvoda tájékoztatása, ha a szülő a gyermeket nem kerületi óvodába, vagy nem önkormányzati fenntartású intézménybe kívánja beíratni.
  • A körzetes óvoda tájékoztatása, ha a szülő a beiratkozás időpontjában a gyermek óvodakezdésének elhalasztását kéri. (A hatályos jogszabályi rendelkezések alapján a szülők – legkésőbb a tárgyév május 25-éig benyújtott – kérelemben kérelmezhetik a területileg illetékes járási hivatalnál gyermekük óvodakezdésének halasztását. A kérelem benyújtásával kapcsolatban forduljanak a lakóhelyük alapján területileg illetékes járási hivatalhoz.)
  • A körzetes óvoda tájékoztatása külföldi tartózkodás esetén.

2020. április 21.

  • A Pitypang Óvoda a körzetében lakó gyermekeket hivatalból felveszi.

2020. április 30.

  • Óvodánk vezetője a benyújtott kérelmek alapján döntést hoz a felvételről, melyről írásban, elektronikus úton értesíti a szülőt.

Óvodánk körzete:

Barta Lajos utca 1.

Csontváry Kosztka Tivadar utca 25-45

Csontváry Kosztka Tivadar utca 30-44

Havanna utca 45-59

Havanna utca 44-58

A beiratkozás idejében óvodánk zárva tart, így kérdéseiket a bp18@pitypangovoda.hu e-mail címre küldjék. Személyes – telefonos - egyeztetést igénylő kérdéseikre munkanapokon 10 és 16óra között tudunk válaszolni a +36/20/534-4897-es telefonszámon.

A jelenlegi időszak a gyermekek óvodai elhelyezésre szóló jelentkezés és beiratkozás időszaka. Felvétel esetén a felvételt nyert gyermekek szüleinek további információkat a határozatok kiküldése után tudunk adni. 

Felvételi eljáráshoz kapcsolódó linkek:

Felvételi eljárásrend:  kerületünk hivatalos honlapján is elérhető 

Szándéknyilatkozat nem körzetes gyermekek jelentkezéséhez

Budapest, 2020. április 02.

                                                        Figyelmüket és megértésüket köszönöm a Pitypang Óvoda pedagógusai nevében:

                                                                      Lehoczky Judit

                                                                      intézményvezető

 

Kedves érdeklődők!

Különleges időszakot élünk mindannyian, együtt, közösen 2020 tavaszán. Bízunk mindannyian abban, hogy szeptemberben - az új nevelési évben - mindannyian egészségesen találkozhatunk, ismerkedhetünk meg egymással.

Talán 15 évvel ezelőtt óvodánk elsők között nyitotta ki kapuit a jelentkezések előtt és mutattuk meg érdeklődő szülőknek, hogy milyen egy hétköznap az óvodában. Nyitott napjainkon elsődleges célunk az volt, hogy a betekintés válaszokat adjon a szülőknek a felmerülő kérdéseikre. Idén március 16-tól óvodánk zárva tart, így a hagyományos Tavaszi varázslat családi programunk - melynek keretén belül tartottuk Nyitott napunkat - is elmarad. A változások érintik az óvodai jelentkezések módját és idejét is, melyet a 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat rendelt el.

Bár óvodánk zárva van, de igyekszünk a megváltozott körülményekben is azon "dolgozni", hogy az érdeklődők megismerkedhessenek velünk, pedagógiai programunkkal, esetlegesen lehetőségük adódjon kérdéseiket megfogalmazni felénk.

Kérjük olvassák el Lehocky Judit intézményvezető hivatalos tájékoztatóját!

Kedves Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy a járványügyi helyzet miatt kiadott 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat alapján a 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozás, az óvodai előjegyzés időpontja és módja változni fog!

A pontos részletekről az óvoda online elérhetőségein keresztül tájékoztatni fogom Önöket!

Amennyiben gyermekük óvodai beiratkozásával kapcsolatban egyéni egyeztetésre van szüksége kérem, hogy az óvoda jelentkezére szolgáló irodai email címén bp18@pitypangovoda.hu vegye fel intézményünkkel a kapcsolatot!

Lehoczky Judit
Intézményvezető