Huncutok

Sün

Katica

Gesztenye

Manó

Hírek

Digitális munkarend a fejlesztésekben

Ebben a hírben olvashatóak a fejlesztők kérései, elérhetőségei! Kérjük, hogy kérdés, kérés és egyéni igény esetén minden érintett kis pitypangos gondviselője vegye fel a kapcsolatot a fejlesztőkkel!

 

Gyógytestnevelés

Báldy Fruzsina

FPSZ XVIII: kerületi Tagintézményének Gyógytestnevelési Munkacsoportja gyakorlatsorokat állít össze, melyek folyamatosan bővülnek és elérhetőek Facebook oldalunkon. A gyógytestnevelők álláspontja, hogy az összeállított gyakorlatsorok nem csak az ellátásban résztvevők részére alkalmazhatók, rendszeres végzése indokolt lehet az otthoni körülmények között rekedt gyermekek esetében is. A feladatsorok, könnyen és lakótérben is kivitelezhetők, hozzájárulnak a testi és lelki egészség megőrzéséhez, mely elengedhetetlen egy ilyen járványos élethelyzetben. Óvodánk gyógytestnevelője Báldy Fruzsina, akivel kérdés, kérés esetén a baldy.fruzsina.18@fpsz.net email címen vehetik fel a kapcsolatot.

A feladatsorokat óvodánk Facebook oldalán lévő "Egy kicsi mozgás ..." című albumban találják, minden héten újabb tartalmakkal kiegészülve

2020. május 15-ei hét feladatai

 

Fejlesztőpedagógiai ellátás

Kőhalmi Éva - kohalmi.zsoltne.18@fpsz.net

Második heti feladatok. Mindenkinek jó szívvel ajánljuk, egy kis online ovi otthon!

Első heti játékokat és feladatokat innen tölthetik le. Minden óvodásnak ás kisiskolásnak vidám időtöltést kívánunk!

 

 

Logopédiai ellátás

Hufnágel Janka

"Tisztelt Szülők! 

A logopédiai ellátás online felületeken történő megvalósítása jelenleg szervezés alatt áll.

Kérem, akiknek gyermeke logopédiai ellátásban részesül az óvodában (azok is, akik eddig Klári Nénihez jártak), keressenek fel a hufnagel.janka.18@fpsz.net email címen keresztül, hogy minél hamarabb folytatni tudjuk a megkezdett munkát! 

Együttműködésüket köszönöm! 

Hufnágel Janka logopédus "

2020-03-18

Az ÓVODA ZÁRVA

Szaniszló Sándor 2020. március 13-án a kerületi Operatív Tanáccsal egyeztetve, elrendelte a kerületi óvodák és bölcsődék bezárását március 16., hétfőtől. A döntés határozatlan ideig, visszavonásig érvényes.

Kérjük figyeljétek az óvoda online felületeit, a kerületi és esetlegesen a kormányzati tájékoztatótak. A zárással kapcsolatos információkat - ebédlemondás, személyes holmik, esetleges ügyelet (ha lesz) - a fenntartó tájékoztatása után tudunk adni. Kérjük legyetek türemmel!!!

Étlap április 20-tól 24-ig

2020. április 9.

Étlap április 13-tól 17-ig

2020. március 20. Étkezés a zárás idején

Azoknak a gyerekeknek, akiknek a gondviselői kérik a zárás ideje alatt is az étkezést az önkormányzat házhoz szállítással szeretné megoldani a gyermekek ellátását. Kérjük  mától (2020. március 20.) március 23. 9óráig a pedagógusoknak, későbbiekben pedig az óvoda email címére (bp18@pitypangovoda.hu)  jelezzék felmerülő igényüket - gyermekük nevének, csoportjának, étkezés típusának (normál, vagy diétás) illetve a szállítási címének megadásával.

2020. március 15. Szülői tájékoztató levél

2020. március 14

Kedves Pitypangos szülők!
Mint az várható volt újabb részletek születtek a kerületi óvodák bezárásával kapcsolatban.

Fenntartói tájékoztató alapján: "A vészhelyzet fennállásának ideje alatti eljárásrend" szerint hétfőn azaz március 16-án ügyeleti nap lesz óvodánkban. Kizárólag azokat a gyermekeket fogadja az intézmény, akiknek ellátása elháríthatatlan akadályba ütközik.

Mai információ szerint hétfőn nyitva leszünk, hogy azoknak a gyermekeknek a szülei, akiknek napközben szükséges munkáltatójukkal egyeztetni a kialakult helyzetről ezt nyugodtan megtehessék. Kérjük, hogy a helyzetre való tekintettel csak azok a kisgyermekek jöjjenek óvodába, akiknek napközbeni ellátásuk nem biztosított!
Teveink szerint ezen a napon  lehetőségük lesz bejönni -16 óráig! - a gyermekeik személyes dolgaiért, egyúttal szíveskedjenek hazavinni a téli kabátokat, udvari ruhákat, nem használt váltó ruhákat.


Vigyázzatok magatokra és egymásra!

 

Mindannyian egészséges, biztonságos környezetben neveljük gyermekeinket, védő és óvó szeretetünk mellett most az is fontos, hogy a napi hivatalos tájékoztatókat, utasításokat is figyeljük. Ebben szeretnénk segíteni azzal, hogy innen is elérhetővé tesszük a hivatalos tájékoztató oldalt, illetve innen tölthettek le további közleményeket is.

Vigyázzatok magatokra, vigyázzunk egymásra!

Hivatalos tájékoztató portál:
https://koronavirus.gov.hu/

Megelőzéshez:
https://koronavirus.gov.hu/megelozes

Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatója - hasznos linkekkel

Miért is nem lesz óvodai ellátás? 2020. március 14.

Vigyázzunk nagyszüleinkre is!

 

Miért is nem lesz óvodai ellátás? 2020. március 14.

Forrás: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/lehetoleg-az-ovodasok-maradjanak-otthon-az-ovodabezarasrol-az-onkormanyzatok-donthetnek

Az önkormányzatok helyben dönthetnek az óvodák nyitva tartásáról, működéséről; az erről szóló kormányrendelet még szombaton megjelenik - jelentette be Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján.

Maruzsa Zoltán közölte: lehetőleg az óvodáskorú gyermekek is maradjanak otthon, felügyeletüket kis csoportokban a szülők és a szomszédok bevonásával javasolják megoldani. Fontos, hogy a szülők most ne a nagyszülőkre bízzák a gyermekeket, hiszen a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb.

Az óvodákban is lehetőséget kell biztosítani azoknak a gyerekeknek a fogadására, akiknek elhelyezéséről szüleik nem tudnak gondoskodni. Közlése szerint a kabinet azt ajánlja az önkormányzatoknak, hogy ahol megoldható, otthon, kis csoportokban oldják meg a gyerekek felügyeletét, ahol nem, ott pedig a nyári ügyeleti rendhez hasonló megoldást alkalmazzanak az önkormányzatok, de szeretnék, ha ez nem lenne tömeges.

2020-03-13